Podmínky znovuotevření MŠ Huštěnovice k 25. 5. 2020

19.05.2020 11:49

 

1. Při nástupu do MŠ musí zákonný zástupce podepsat Čestné prohlášení o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění a seznámení s informací ministerstva zdravotnictví o osobách s rizikovými faktory, ke kterým patří dítě nebo kterákoliv osoba žijící s dítětem ve společné domácnosti. V případě nepodepsání či uvedení nepravdivých informací nelze dítě přijmout. Toto Čestné prohlášení odevzdá zákonný zástupce v den nástupu dítěte s aktuálním datem.

 

2. Pokud dítě trpí alergií, zákonný zástupce toto doloží čestným prohlášením.

 

3. Provozní doba MŠ bude od 6.15 do 16.15 hodin. Přijímání dětí bude do 8.00 hodin. Po obědě můžete děti vyzvedávat od 12.00 do 12.15 hodin. Z organizačních důvodů se budou všechny děti do 7.00 hodin scházet ve třídě Berušek a od 15.30 hodin rozcházet opět ve třídě Berušek. Žádáme Vás, pokud máte možnost, abyste dítě vodili do MŠ až v 7.00 hodin a odváděli do 15.30 hodin. V době od 7.00 do 15.30 hodin budou děti ve svých odděleních.

 

4. Opatření, která bude nutno dodržovat:

  • Zákaz sdružování více než 2 osob před MŠ s výjimkou blízké rodiny. V prostorech před MŠ je nutné dodržovat odstupy 2 metry.
  • Udržování 2 m odstupu mezi osobami v prostorách MŠ, dítě může doprovázet jen 1 osoba na dobu nezbytně nutnou pro předání či vyzvednutí bez zbytečného zdržování v areálu MŠ. V prostorách šatny se smí postupně zdržovat vždy nejvíce 2 osoby s doprovázeným dítětem. Žádáme o Vaši dopomoc dětem s převlékáním. Buďte ohleduplní k ostatním. Doprovázející osoba musí mít roušku v areálu MŠ.
  • Je nutno počítat se zdržením při předávání a vyzvedávání dětí, je třeba přijít do MŠ s časovým předstihem, dodržovat vymezené 2m odstupy.
  • Do mateřské školy je zakázáno vnášet jakékoli soukromé hračky, batůžky a jiné předměty, děti si z domova nesmí přinést žádné věci kromě oblečení a pyžamka.  Připravte dětem vhodné oblečení a obutí, pobyt venku pouze na školní zahradě bude probíhat v co největší míře. 
  • Učitelky budou provádět důkladný ranní filtr. Zcela vyloučeny budou děti s příznaky virového onemocnění. Dítě nesmí mít zvýšenou teplotu, kašel, jiné příznaky akutní infekce dýchacích cest.
  • V případě zjištění virového onemocnění během dne, jsou rodiče povinni si dítě okamžitě vyzvednout, dítě bude po tuto dobu umístěno do izolace.
  • Před vchodem do šaten použijte připravenou dezinfekci. Hygiena bude zvýšena po celý pobyt dítěte v MŠ.
  • Děti a učitelky roušky nosit v prostorách školy nemusí, ale dítě do MŠ v roušce přiveďte, do skříňky připravte čistou roušku v igelitovém sáčku navíc pro případ mimořádného opatření.
  • Po příchodu do třídy si dítě důkladně umyje ruce a provede opět dezinfekci.
  • Počty dětí ve třídě nejsou pro MŠ omezeny.
  • Paní školnice zajistí pravidelný zvýšený úklid a dezinfekci prostor a povrchů, větrání místností.
  • Stravování dětí bude probíhat v běžné podobě, za zvýšených hygienických opatření, děti se nebudou samostatně obsluhovat.

 

5. Podezření na možné příznaky COVID-19:

  • Pokud se u dítěte během dne vyskytne některý z příznaků, bude ihned umístěno na izolaci.
  • Okamžitě bude informován zákonný zástupce, který si musí dítě z MŠ v co nejkratší době vyzvednout.
  • O podezření budeme informovat i KHS Zlín. Ostatní děti, které byly s dítětem ve stejné skupině, si musí nasadit roušky a opustit místnost nebo změnit výuku na pobyt venku. 

 

Protože se situace neustále vyvíjí, je možné, že naše opatření bude potřeba operativně měnit. O všech změnách budete neprodleně informování.

Bohužel do MŠ se nevrátí běžný provoz, nebudou žádné akce, které byly naplánované do konce školního roku. Hlavním zájmem všech zaměstnanců školy bude ochránit zdraví své a zdraví Vašich dětí.

 

Děkujeme Vám za pochopení a spolupráci v této mimořádné situaci.

 

Zpět